Een tweede voorzittersjaar voor Rudi

Sunday, June 12, 2022

Beste Rotariër, beste bezoeker,

"YES, YOU MUST"... en ja, inderdaad, omdat de planning onverwachts gewijzigd werd en na 2 bijzondere pandemiejaren, moet ik er terug invliegen. 5 jaar na het begin van mijn vorig voorzitterschap mag ik nog eens die taak opnemen... Maar... MET VOLLE GOESTING!

We zitten al geruime tijd in de 21e eeuw en heel veel Rotaryclubs zijn in de vorige eeuw blijven steken wat betreft de vorm van netwerken. Onze clubs beschikken over een geweldig potentieel, maar vaak gebeurt daar veel te weinig mee. Netwerken verloopt nu immers on- en offline. Dankzij social media kunnen we veel meer bereiken dan pakweg 20 jaar geleden.

Onze club terug sexy maken, naar minimum 45 leden brengen, terug dynamisch maken. Dat is mijn betrachting. "Betrokkenheid van de leden" i.p.v. de nadruk te leggen op "aanwezigheid".

Ik sta open voor alle voorstellen; indien u iemand kent die ons team kan versterken om onze omgeving een beetje beter te maken... graag!

Samen met alle leden van onze club en in naam van Rotary International, hoop ik van harte dat we elkaar ook dit jaar in levende lijve mogen ontmoeten. Ofwel aan de zijde van de fondsenwerving, ofwel aan de zijde van de individuen, initiatieven en organisaties die onze steun krijgen.

2022/2023 wordt voor vele clubs het jaar van de waarheid: nieuwe leden aantrekken of langzaam uitsterven als club. Onze "awesome club" gaat dus voor het eerste! Laat er ons allemaal werk van maken.

Voorwoord